Infopark „E” épület

 

Az irodaház az Infoparkban, a budai Duna-part új fejlesztésű, irodaházas beépítésű területén épült fel. Tömegét és alaprajzát meghatározza a korábban kialakított szabályozási terv. Két, egymáshoz szorosan kapcsolódó, egy belső udvart körülzáró tömegből áll, az alacsonyabb tömeg íves, függönyfalas homlokzatával követi a körút vonalát, a magasabb tömeg egyenes és rááll a terület fő beépítési koordinátájára. Az alacsonyabb tömeg tetején zöldfelület, járható terasz; a magasabb tömeg tetején karakteres formájú, fémburkolatú felépítmény és körülötte terasz készült. Homlokzata a közeghez illeszkedve háromféle színű téglából variált téglaburkolat, melyben sávos ablakcsíkok alakultak ki, ezek teljes flexibilitást biztosítanak a belső kialakításhoz. A sávos rendszert a tégla síkjában futó fémcsíkok határozzák meg. Helyenként a homlokzati rendet megbontva több szint magas üvegfelületek alakulnak ki. A földszinten három irodai előcsarnok található, innen közelíthetőek meg az általános emeleti flexibilisen kialakítható irodaterületek, valamint a pinceszinti mélygarázsok is.

 

Infopark „E” office building

 

The building is situated close to the Danube waterfront, in the new Infopark area alongside other office buildings. Its volume and layout are defined by the previously accepted regulation plan. The building consists of an internal courtyard framed by two volumes. The lower building is slightly curved, with a glass curtain wall façade following the contour of the boulevard. The higher volume is positioned on the main axis of the site. The lower building has a green roof, the higher unit has a characteristic, metal-clad structure on its roof, surrounded by a terrace. In harmony with its environment, its brick façade consists of three types of different colored brick and ribbon windows, providing complete flexibility to the interior. The façade structure is defined by metal bands, in alignment with the external contour of the brick wall. Multi-story glass surfaces enrich the horizontal structure. Three lobbies are located on the ground floor, providing access to the flexibly adjustable office spaces situated on the upper floors, as well as to the underground parking lot.



épült / built:                          2009

cím / location:                      Budapest, XI. Infopark

megbízó / client:                 IVG Hungary Kft.

terület / area:                       31 000 

építész / architect:              Kertész András, Marián Balázs

munkatárs / assistant:      Bittó Annamária, Bukta Csaba, Déri Dániel, Ékes Márton, Erdei

         István, Frikker Zsolt, Helfrich Gábor, Horváth Csaba, Horváth            Tibor, Lázár Ferenc, Marosi Eszter, Tóth Árpád Marcell

fotó / photo:                         Frikker Zsolt