pp ház

 

A telken korábban nyaraló állt. A nyaraló kicsi volt és rossz beosztású, így a kertben zajló élet határozta meg a hely hangulatát. Az új épületet úgy alakítottuk ki, hogy annak belső terei számos és eltérő karakterű átmeneti zónán – tornác, erkély, terasz – keresztül kapcsolódjanak a kerthez. Így a kint és bent éles határa elmosódik, az események súlypontja észrevétlenül csúszkálhat az adott élethelyzet és időjárás kívánalmai szerint.

 

pp house

 

There used to be a vacation home on the site. It was a small house with a bad floor plan, therefore life in the garden characterized the atmosphere. The new building was designed with this in mind – its interior is connected to the garden through a number of transitional zones with different characters – veranda, balcony, terrace. Thus the line between inside and outside becomes blurred, allowing the focus to shift without noticing according to purpose and weather conditions.



épült / built:                          2005

cím / location:                      Dunaalmás

megbízó / client:                 magánszemély / withheld

terület / area:                       146 

építész / architect:              gereben péter